Foto: Bildbyrån

Korsbandet av – operation dröjer på grund av coronautbrottet

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenska Piteå får klara sig utan Selina Henriksson den här säsongen. U23-landslagsbacken har slitit av korsbandet – och på grund av coronautbrottet ser det ut att dröja innan hon kan få en operationstid på hemmaplan.

– Det är inga kliniker som opererar för om något händer måste det finnas tillgång till respiratorer, säger 21-åringen till NSD.

Det var under en träning i början av april som Henriksson skadade sig. Efter noggrannare undersökningar i slutet av månaden konstaterade man att det rörde sig om en korsbandsskada, skriver Piteå IF på sin hemsida.

– Det är sjukt tungt nu. Men det är bara att acceptera läget. Det går inte att göra mycket, säger Henriksson till NSD.

Piteås klubbchef Leif Strandh säger till tidningen att det inte blir något spel för Henriksson den här säsongen, men att de ska inleda en diskussion om att förlänga hennes kontrakt över nästa år.

Hoppas på hjälp från landslaget

För att rehabiliteringen ska kunna komma igång är det viktigt för Henriksson att så snart som möjligt få en operationstid. Men på grund av coronapandemin finns det just nu ingen möjlighet till operation i Norrbotten.

Henriksson, som gjort 14 landskamper för U19-laget och nio matcher för U23-laget, hoppas nu på hjälp från landslaget.

– Det är inga kliniker som opererar för om något händer måste det finnas tillgång till respiratorer. Jag har pratat med landslaget och de försöker hjälpa till att hitta en lösning i Stockholm, säger Henriksson till NSD.

KLIPP: Här dyker Zlatan upp på Hammarby-damernas träning (24 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.