Kosovare Asllani i aktion med landslaget. Foto: Bildbyrån.

Kosovare Asllani förklarar sin målform

Uppdaterad
Publicerad

Åtta mål på åtta ligamatcher – Kosovare Asllani toppar skytteligan i Spanien.

För SVT Sport förklarar hon varför.

– Jag har fått justera min position lite, jag har fått ta ett steg upp. Jag har fått in mer i min hjärna att min uppgift är att göra mål, det hjälper laget på bästa sätt, säger Asllani.

Real Madrid inledde säsongen med att åka på en 0-4-förlust mot Barcelona. Men efter det har laget rest sig – framför allt tack vare Kosovare Asllani.

Hon har varit rykande het framför mål och tryckte in åtta mål på åtta ligamatcher. Hon toppar skytteligan, fyra mål före Ludmila Da Silva i Atlético Madrid.

Damlandslaget i fotboll

– Det har känts väldigt bra och jag har fått spela mycket forward. Vi har många spanjorskor som vill ha boll på fötterna på innermittfältet. Jag har fått justera min position lite, jag har fått ta ett steg upp. Det är det laget behöver av mig just nu, så jag har anpassat mig efter det eftersom jag kan spela på alla positioner, säger Asllani och fortsätter:

– Jag har fått in mer i min hjärna att min uppgift är att göra mål, det hjälper laget på bästa sätt. Det har jag försökt att tänka på och få in i mitt huvud. Nu får man försöka ta sig till situationer med så många avslut som möjligt.

Real Madrid är på fjärde plats efter åtta omgångar.

– Vi har fått en väldigt bra start, det känns bra i laget och för min egen del också. Vi vinner matcher, vi är i toppen. Man har varit tvungen att ha tålamod, men märker att det finns inget bättre än att vinna. I somras fick vi in åtta-nio nya spelare. Man vet att det oftast tar lång tid att bygga ett lag. Det är klart att vi kan göra det bättre spelmässigt, det finns detaljer vi kan göra bättre för hålla en hög högstanivå. Men vi har vunnit matcher, och det är det viktigaste, säger Asllani till SVT Sport.

”Varje minut är ovärderlig”

Sverige möter Slovakien i sista EM-kvalmatchen den 1 december. Det svenska landslaget är klart för EM, så matchen är betydelselös ur den synpunkten. Men det är ett bra tillfälle att fokusera på andra delar.

– En av de få matcherna vi har inför OS, det är så man får tänka. Vi kommer att gå in för att vinna matchen, men samtidigt försöka hitta ett spel som vi tar med oss inför nästa år. Vi får fortsätta nöta. Vi får ju inte så mycket tid tillsammans med laget, varje minut är ovärderlig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet