Kosovare Asllani missar landskampen mot Australien. Foto: Bildbyrån

Kosovare Asllani missar landskampen i Australien

Uppdaterad
Publicerad

19-åriga Matilda Vinberg får boka en flygbiljett till Australien. Hon ersätter Kosovare Asllani, som har en känning i vaden och missar landskampen borta mot VM-värdlandet om tio dagar.

Den 12 november spelar blågult en träningslandskamp mot Australien inför VM nästa sommar. Men laget får klara sig utan mittfältsstjärnan Kosovare Asllani.

– Kosovare har en känning i ena vaden och är inte tillgänglig för vår match mot Australien nästa vecka, och därmed kommer hon inte resa med oss på samlingen, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett pressmeddelande.

Kosovare Asllani, som numera spelar i italienska Milan, stod också över dagens cupmatch mot Ternana.

I hennes ställe kallas Hammarbys Matilda Vinberg in i landslagstruppen. Hon har varit uttagen förut i Sveriges VM-kvalmatch mot Finland, men har framför allt meriter från U23-landslaget.

Sedan tidigare är det också känt att Amanda Nildén (Juventus) missar landskampen. Hon skadade sig i helgens match mot Fiorentina, ska opereras i foten och väntas bli borta cirka tre månader. 

SE ÄVEN: Så ska Sverige gå hela vägen i fotbolls-VM – Markus Johannesson förklarar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s expert Markus Johannesson förklarar i klippet detaljerna som ska göra att Sverige kan ta guld i fotbolls-VM 2023

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.