Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kosovare Asllanis hyllning till Peter Gerhardsson. Foto: TT

Kosovare Asllani om Peter Gerhardsson: ”Har gjort otroligt mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra mästerskap – och fyra semifinaler.

Ett imponerade facit för Peter Gerhardsson som förbundskapten.

– Han har gjort otroligt mycket för detta landslag, säger Kosovare Asllani.

Kosovare Asllani är lagkapten för det svenska landslaget under pågående mästerskapet. Ett förtroende hon fått från förbundskapten Peter Gerhardsson, som hon själv menar betytt mycket för hennes karriär.

– Speciellt i landslaget. Direkt när han tog över gav han mig en roll med otroligt mycket ansvar och placerade mig direkt i den position som jag gillar att spela, säger hon dagen innan semifinalen mot Spanien.

Damlandslaget i fotboll

Och just att spela semifinal är något som Gerhardsson, och Asllani, nu är vana vid. I samtliga fyra mästerskap där Gerhardsson har lett Sveriges landslag har laget tagit sig till minst semifinal. Då passar stjärnmittfältaren på att hylla förbundskaptenens ledarskap.

– Det jag gillar med Peter är att han vill att vi ska ta ansvar, ta egna beslut och vara modiga. Den sortens ledarskap tycker jag om, där man leder genom aktioner så jag tycker han har gjort otroligt mycket för detta landslag. Det visas också av hur långt vi gått i alla mästerskap. Han ger oss stort förtroende och vi älskar det, säger Asllani.

SE ÄVEN: Gerhardssons städskrubbsmiss efter pressträffen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet