Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosa Kafaji kan ta Kosovare Asllanis plats. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Kosovare Asllanis avstängning kan öppna för Rosa Kafaji: ”Jag hoppas”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani är avstängd i den första kvalmatchen mot Bosnien och Hercegovina.

Det kan öppna för Rosa Kafaji från start.

– Jag gör min grej, så får vi se hur det blir, säger hon till SVT Sport.

Hör Kafaji i spelaren ovan.

Rosa Kafaji, 20, har varit med på de tre senaste landslagssamlingarna, men speltiden har varit knapp. Något Peter Gerhardsson motiverat med att hon konkurrerar med Kosovare Asllani på ”nummer tio-positionen”.

Damlandslaget i fotboll

I den första kvalmatchen mot Bosnien och Hercegovina är Asllani avstängd, och det hoppas Kafaji kan öppna för en plats i startelvan.

– Jag hoppas att jag får mer än bara några minuter, säger hon och lägger sedan till:

– Jag vet inte riktigt hur Peter och teamet tänker, men jag gör min grej så får vi se hur det blir.

Sverige möter Bosnien och Hercegovina i ett dubbelmöte, som avgör om det blir fortsatt spel i a-divisionen eller om Blågult flyttas ner ett hack. Bortamatchen spelas på fredag och returmatchen avgörs på onsdag i Stockholm.

FAKTA: NATIONS LEAGUE OCH EM-KVALET

Sverige kom trea i sin grupp i Nations League och tvingas därför kvala mot Bosnien och Hercegovina för att hänga kvar i A-divisionen – vilket är viktigt inför vårens kval till EM 2025.

Formatet i EM-kvalet är i princip detsamma som i Nations League, och grupperna baseras på det senaste Nations League-spelet.

Ettorna och tvåorna i A-divisionens EM-kvalgrupper, totalt åtta lag, går sedan direkt till EM. Treorna och fyrorna i A-divisionen, åtta lag, tvingas spela playoff. Dit går också lag 1–3 i B-divisionen, tolv lag, samt de fem gruppvinnarna och de tre bästa tvåorna från C-divisionen.

Vinnarna i de 14 playoffmötena går sedan vidare till ett avgörande playoffspel med sju dubbelmöten, där segrarna går till EM.

(TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet