Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Pauline Hammarlund berätta om landslagscomebacken. Foto: Bildbyrån

Pauline Hammarlund om uttagningen: ”Överraskande”

Uppdaterad
Publicerad

Senast Pauline Hammarlund spelade för Blågult var 2020.

Nu är hennes namn med i landslagstruppen igen.

– Det var lite överraskande, säger hon till SVT Sport.

På fredag kan hon göra comeback för Blågult som ställs mot Bosnien och Hercegovina. Hammarlund ser fram emot att kliva ut på planen tillsammans med nya och gamla lagkamrater.

– Det är roligt att träffa tjejerna igen och få bära dessa kläder, säger Hammarlund till SVT Sport.

Beskedet om uttagningen fick Hammarlund reda på efter en träning med klubblaget Fiorentina. Även om hon drömt om att ta sig tillbaka till landslaget igen var uttagningen överraskande.

– Det var tre år sen sist och jag har inte haft jättekoll på uttagningarna senaste tiden. Så det var lite överraskande, säger hon.

Drabbades av korsbandsskada

Den 29-åriga forwarden har sedan sin sista match för landslaget dragit korsbandet och flyttat utomlands för att spela för det italienska laget Fiorentina.

– Jag hade en tung korsbandsskada och har inte gett mig, jag har haft förhoppningar om att ta mig tillbaka till den högsta ligan igen. Det har ju varit en berg-och dalbana i karriären, det kan man säga. Det var kanske en häftig resa och bra för andra och se att man kan vara med och försvinna men att man fortfarande inte ska ge upp och komma tillbaka, säger hon.

Vad var det som var avgörande för din uttagning?

Förhoppningsvis så har de sett att jag har gjort det bra i Fiorentina, att jag har visat bra form och sen kan jag tänka mig att de tycker att jag passar mot det här motståndet, säger hon.

– Jag känner ju att jag kommer hit med ett större lugn än vad jag hade för åtta år sedan när jag var med för första gången. Men man har mycket erfarenhet och det är skönt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.