AIK vann vårmötet med 2-0. Här sätter Kristoffer Olsson det sista målet. Foto: TT.

Krisande IFK Göteborg mot guldjagande AIK

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg, som är farligt nära de nedre strecken och i usel form med en 1-4-förlust mot Häcken i måndags, tar emot guldjagande AIK på Gamla Ullevi.

– Den här matchen kommer verkligen skönt för oss och det är en bra match att få samtidigt som det är den svåraste hemmamatchen på hela säsongen, säger IFK-tränaren Poya Asbaghi till GP.

IFK Göteborg har vunnit de tre senaste hemmamatcherna mot AIK.

AIK-fokus direkt på Göteborg efter derbyvinsten

– Vi fokuserar på hur vi ska ta os an Göteborg borta. Vi kan inte tänka på annat. Börjar vi tänka för mycket på tabellen, eller längre fram, då blir det som mot Norrköping (förlust 0-2), att vi inte var med i nuet. Alla vet om att det är Göteborg borta som gäller, inget annat, sade AIK:s skyttekung Henok Goitom till TT efter derbyvinsten mot Hammarby inför 49 034 i söndags.

12 300 biljetter har sålts i förköp, vilket är en bra siffra men långt ifrån en indikation på utsålt (18 416 maxkapacitet).

IFK Norrköping hängde på i guldstriden efter att ha slagit Malmö FF med 3-1 i går och är nu bara tre poäng efter AIK i toppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.