Norrköping fick mål-jubla fem gånger mot Helsingborg Foto: Bildbyrån

Krisen allt djupare för Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborg har det tungt i årets allsvenska. I första matchen efter att Henrik Larsson avgått som tränare så förlorade laget med hela 5-0 mot Norrköping.

Det har varit några jobbiga dagar för Helsingborg. Efter förlusten mot Oskarshamn i svenska cupen avgick Henrik Larsson som lagets tränare, och i första allsvenska matchen utan Larsson åkte laget på storstryk borta mot Norrköping.

Norrköping hade med sig en 2-0 ledning i paus, och det var inte mycket som gick Helsingborgs väg. Men i andra halvlek så såg det länge ut som om Helsingborg skulle lyckas hålla nere siffrorna.

Men sedan var det proppen ur för hemmalaget, som gjorde tre snabba mål. I 79:e minuten kom 3-0. Tre minuter senare, 4-0 på straff. Och ytterligare två minuter senare, 5-0, som även blev slutresultatet.

För Norrköping var segern den tredje raka, och laget tog tre viktiga poäng i jakten på en topplacering.

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

5 - 0

Helsingborgs IF logo

Helsingborgs IF

Östgötaporten, Norrköping
Publik: 6721
Domare: Martin Strömbergsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.