Amanda Edgren fick hål på Hammarby Foto: BILDBYRÅN

Kristianstad bröt Hammarbys svit

Efter tre raka segrar åkte Hammarby på sin första förlust sedan tränaren Isak Dahlin tog över ansvaret.

Kristianstad på bortaplan visade sig bli en alltför tuff utmaning för Stockholmslaget.

Hemmalaget Kristianstad var det bättre laget och skapade betydligt fler chanser än Hammarby. Bland annat hade Alice Nilsson ett skott i ribban i början av den andra halvleken. I den 70:e minuten kom utdelningen när Amanda Edgren äntligen fick hål på Hammarby efter en vass kontring.

För Kristianstad var det en viktig seger. Laget håller sig kvar i skuggan av topplagen – nu fyra i tabellen, tre poäng bakom nya serieledaren Göteborg.

Ett Göteborg som till en början var illa ute mot tabelljumbon Kalmar, men lyckades vända 0–1-underläge till seger med 3–2. Adelina Engman kvitterade innan halvtid till 1–1 och Annahita Zamanian Bakhtiari och Rebecka Blomqvist utökade ledningen till 3–1 i den andra halvleken. I slutminuten fick Kalmar reducera på straff genom Aivi Luik, men laget parkerar alljämnt i botten av tabellen, på endast tre inspelade poäng.

Göteborg kan dock bli av med serieledningen redan i morgon, när Piteå kan ta tillbaka den vid poäng mot LB07.

Matchen mellan Djurgården och Vittsjö, två lag precis ovanför strecket, slutade oavgjort, 2–2.