Alice Nilsson har spelat i Krisitianstad DFF:s A-lag i tio år. Foto: Bildbyrån

Från kris till cupfinal – Kristianstad siktar på allra första titeln

Publicerad

Konkurshot och spel för fortsatt överlevnad i allsvenskan. Det såg mörkt ut för Kristianstad DFF för några år sedan. Tre år senare är skåningarna både allsvenska medaljörer och cupfinalister. På onsdag spelas finalen mot Göteborg.
– En vinst skulle vara ett kvitto för klubben och staden, säger lagkaptenen Alice Nilsson till SVT Sport.

Både Rosengård och Piteå har slagits ut på vägen till cupfinalen. En seger i finalen skulle resultera i klubbens allra första titel.

– Det visar att vi verkligen är tillbaka och siktar mot toppen, säger Alice Nilsson.

Nilsson har varit sin klubb trogen sedan 8-årsåldern. Den nu 25-åriga lagkaptenen var med även under de knapra åren.

– Det är en häftig utveckling, främst är det organisationen runt hela klubben som har stärkts. Vi är fler involverade och tack vare det har vi kunnat stärka truppen också, säger hon.

Från fall till uppgång

Att flera spelare valde att stanna kvar i föreningen har varit en del av nyckeln till framgång. Både spelare och tränare har fått mer tid till fotbollsspelande. Tidigare behövde både spelare och ledare lägga en del av sin fritid på att genom olika sätt samla in pengar till klubben.

Stärkt engagemang från både sponsorer och Kristianstadsbor har vänt utvecklingen och framgångarna har kommit med stabilitet i föreningen.

– Det är väldigt skönt att inte ha det malande i huvudet hela tiden. Nu är det lättare att fokusera på fotboll, säger lagkaptenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer