Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Angel Mukasa och Loreta Kullashi saknas i U23-landslaget. Foto: Bildbyrån

Kritiserad duo saknas i U23-landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Angel Mukasa och Loreta Kullashi lämnade U23-landslagets samling i februari under uppmärksammade former. När förbundskaptenen Martin Qvarmans Möller tog ut sin trupp idag saknades duon.

– Det var klart att vi var förvånade och besvikna över det som hände och det har jag sagt tidigare, säger Martin Qvarmans Möller till SVT Sport.

– När vi kom hem från förra samlingen så hade jag kontakt med båda spelarna där de ganska omgående berättade vad de kände kring situationen. Det var en bra start för oss att gå vidare med, säger Qvarmans Möller.

Förbundskaptenen betonar att spelarna inte saknas på grund av att de lämnade U23-samlingen i februari.

Rosengårdsmålvakten Angel Mukasa har under senaste tiden dragits med en skada och inte varit tillgänglig för spel i klubblaget. Angående Kullashi som var kapten under inledningen av förra samlingen påtalar Qvarmans Möller att hon är överårig.

–  Jag hade en bra dialog med Loreta igår. Det är egentligen inget dramatiskt, hon är aktuell för nästa samling som precis som hon varit innan också, säger han.

Så det är inget straff?

– Nej, vi har inte någon bestraffning på det sättet. Vi behöver jobba med gruppen och ledarskapet på den kommande samlingen. För det var 21 andra spelare som var med då, det kommer vi behöva hantera. Jag har inte träffat spelarna sedan förra gången, då blir det naturligt att vi tar det på denna samlingen.

Kan finnas med i framtiden

–  Jag ska åka till Malmö och sätta mig med spelarna och se hur vi ser på framtiden. Det är två spelare som är viktiga för svensk fotboll och viktiga för oss. Vi väger in både det som sker på planen och det som sker i gruppen när vi tar ut en trupp, säger han.

U23 landslaget samlas under april för att spela mot Spanien i Uppsala och senare Portugal på bortaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.