Lämnade landslaget – nu ber spelarna om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

De två U23-spelare som lämnade landslaget i förtid, Loreta Kullashi och Angel Mukasa, har efter ett möte med Svenska fotbollförbundet bett om ursäkt.

– Det kommer inte hända igen, säger Kullashi.

Loreta Kullashi var lagkapten och Angel Mukasa målvakt när U23-landslaget i fotboll besegrade Nederländerna i en träningslandskamp i Marbella i februari.

Sedan skulle landslaget möta Italien i Florens. Men efter att direktflyget till Italien ställts in och nya resor bokats valde Rosengårdsspelarna att åka hem till Malmö.

– Det blev ett felaktigt beslut. Jag ber om ursäkt för det och det kommer inte att hända igen. Nu har vi haft bra samtal och löst det internt vilket gör att vi kan blicka framåt”, säger Kullashi på SvFF:s webbplats.

Landslagschefen Yvonne Ekroth kallade spelarna och Rosengårds sportchef Therese Sjögran till ett möte för att reda ut vad som hänt.

– Vi ser allvarligt på företeelsen, en situation som vi inte ställts inför förut. Det känns bra att vi nu haft de här samtalen med både spelare och klubblag, där alla parter är helt införstådda i händelsens allvar samt de rättigheter och skyldigheter som råder under en samling”, säger Ekroth.

– Vi är alla överens om att det som hände inte är bra, men efter samtalen kommer vi nu i samförstånd gå vidare med vetskapen att det aldrig kommer hända igen”.

Mukasa säger att det var ett bra samtal med förbundet.

– Nu känns det skönt att ha fokus på framtiden och fotbollen”, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.