Målsprutan ut på bår när Chelsea tog viktig poäng

Viktiga poäng var på spel i matchen mellan Valencia och Chlesea.

Det blev också en poäng vardera i en svängig 2–2-match.

Målsprutan Tammy Abraham fick bäras ut på bår i första halvleken.

I den 40:e minuten kunde hemmalaget Valencia ta en rättvis ledning då Carlos Soler tryckte in 1–0 efter ett inlägg av Rodrigo.

I anfallet innan hade Chelsea ett jätteläge att ta ledningen när Valencias målvakt Jasper Cillessen gjorde en stor räddning på Tammy Abrahams nick från nära håll. Men Chelsea skulle få sin utdelning när Mateo Kovacic vann en lös boll och satte kvitteringen till 1–1, bara minuten efter Valencias ledningsmål.

Och i den 44:e matchminuten fick Mateo Kovacic en jättechans att ge Chelsea ledningen. I stället för mål klev Jasper Cillessen fram med en ny jätteräddning och såg till att 1–1 stod sig halvleken ut.

I slutet av halvleken fick också Chelseas målspruta Tammy Abraham bäras ut på bår.

Lång VAR-koll

Men det skulle inte dröja länge innan Chelseas vändning var fullbordad. I den 49:e matchminuten satte Christian Pulisic 2–1 från nära håll efter en nick från backen Kurt Zouma.

Det dröjde ändå några minuter innan målet godkändes då VAR-rummet ville se om Pulisic var offside. Till slut kunde ändå domaren Felix Zwayer ge klartecken för målet.

Viktiga poäng

Valencia inledde en kvitteringsjakt – och det saknades inte chanser.

I den 57:e matchminuten fick Rodrigo ett gratisläge efter slarv av Anders Christensen.  Men trots att Chelseas målvakt Kepa Arrizabalaga var långt ute lyckades inte Rodrigo sätta kvitteringen. Och i den 64:e matchminuten fick Valencia straff efter att Jorginho fällde José Luis Gayá.

Lagkaptenen Daniel Parejo tog hand om straffen, men då klev Kepa Arrizabalaga fram och gjorde en viktig straffräddning. Men i minut 82 kom kvitteringen genom Daniel Wass som från dålig vinkel satte 2–2 i skott som nog var tänkt som ett inlägg.

Målet blev matchens sista och lagen fick en poäng vardera i jämna grupp H. Senare i kväll möter Ajax jumbon Lille och då kan laget ta ledningen i gruppen.