Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Gagliolo skrek att jag blivit kallad till landslaget, men jag trodde honom inte”

Kulusevski: ”Då blev jag lite tyst och tänkte wow”

Uppdaterad
Publicerad

Livet leker för nittonåriga Dejan Kulusevski. En fin säsong i Parma har gett honom en plats i Janne Anderssons EM-kvaltrupp, och han kunde inte vara mer nöjd med sin tillvaro.
– Av tio är det en elva, så mår jag just nu.

Drömmen för många fotbollsspelare är att få representera sitt landslag. Dejan Kulusevski trodde själv inte på nyheten när han fick veta.

– Jag var och tränade, jag hade helt glömt bort att kallelsen var den dagen. När träningen var slut stannade jag kvar med en kompis och tränade lite frisparkar. Sen kom (Riccardo) Gagliolo ut och skrek att jag hade blivit kallad. 'Kallad till vad då?' frågade jag. 'Till A-landslaget' sa han men jag trodde inte på det. Jag gick in omklädningsrummet och kollade och då stämde det, berättar han för SVT Sport.

Men överraskningen var välkommen.

– Det är det man har drömt om, jag är väldigt stolt och glad att vara här, säger han.

– Jag blev lite tyst, jag hade inte förväntat mig det så jag blev lite: 'wow, jag är med'.

”Mycket tålamod”

Dejan Kulusevski är bara 19 år, men han har redan hunnit med fyra år som utlandsproffs. Men att flytta utomlands tidigt, betyder inte alltid att vägen är utstakad.

– Den har inte varit rak, men jag har alltid haft kul när jag har spelat och känt att jag blir bättre. Det är mycket tålamod.

Kontraktet med Parma (dit han är utlånad från Atalanta) går ut efter säsongen, men vad som händer efter det får framtiden utvisa.

– Jag vill bara bli bättre på fotboll. Det viktigaste är att må bra, så jag vill bara må bra för dagen och bli bättre på fotboll. Det är mycket snack om klubbar men jag har fötterna på jorden. Jag har ett kontrakt med Parma för året, och då ska jag stanna hela året, och när det är dags att välja en ny klubb kommer jag göra det som är bäst för mig.

Men just nu är det svårt att trivas bättre med tillvaron än Dejan Kulusevski gör.

– Av tio är det en elva, så mår jag just nu.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vem där? Foto: Kim Hägglund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer