Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Dejan Kulusevski: ”Handlar inte om mig – Sverige ska gå vidare”

Uppdaterad
Publicerad

Ytter i Tottenham.

Men antingen anfallare eller högermittfältare i landslaget.

Oavsett position är Dejan Kulusevski redo för ödesmatcherna i EM-kvalet.

– Det handlar inte om mig, det handlar om att Sverige ska gå vidare, säger han till SVT Sport.

Sverige ska möta Estland, borta den nionde september, och Österrike, hemma den tolfte september, i EM-kvalet. Sedan Dejan Kulusevski etablerade sig i Blågult har hans position på planen varierat.

Senast i EM-kvalet mot Österrike i juni, där Sverige förlorade, bildade han anfallspar tillsammans med Alexander Isak. Men Viktor Gyökeres har öppnat målfarligt i sin nya klubb Sporting Lissabon, därmed kan kanske Kulusevski flyttas ner som högermittfältare i förbundskapten Janne Anderssons startelva.

EM-kval fotboll

– Jag får inte bestämma. Vi har en tränare för det och Janne får ta det beslutet som han tror är bäst för laget. Och där han lägger mig, måste jag leverera. Oavsett om det är på en kant eller anfallare så måste jag göra det bästa av situationen och respektera hans beslut. Speciellt i ett sådant här läge när man vet att det inte handlar om mig eller någon annan. Det handlar om att Sverige ska gå vidare, säger Dejan Kulusevski till SVT Sport.

”En fantastisk kille”

23-åringen kommer till landslagssamlingen i ett pånyttfött Tottenham. Trots att största stjärnan, Harry Kane, såldes till Bayern München, så har Spurs gjort elva mål på fyra ligaomgångar och ligger tvåa i Premier League.

– Det har varit jättebra, så kul att jobba med nye tränaren Ange (Postecoglou). En fantastisk kille. Det är kul att spela fotboll och det är det han ser också. Han ville att vi ska vara glada varje dag och se leenden. Det har gått snabbt och det har gått riktigt bra i början.

Han har rejäl pondus – är man lite rädd för honom?

– Nej, det är faktiskt tvärtom. Han är otroligt skön, snäll. Första dagen som han kom sade han att vi är fantastiska fotbollsspelare och jag är bara här för att hjälpa er, så länge vi gör vårt bästa kommer vi att ha noll problem. Det gillar jag och jag gillar honom och lär mig mycket när han pratar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet