Kulusevski målskytt i ”svenskderbyt”

Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo på ena sidan och Mattias Svanberg på den andra. Det var något av ett svenskderby när Parma gästade Bologna i Serie A. Dejan Kulusevski fick en fin start på matchen när 19-åringen curlade in 1-0 med vänstern. På övertid kvitterade schweizaren Blerim Dzemaili snyggt till 2-2 som också blev slutresultatet.

Tre svenska landslagsmän från start i dagens lunchmatch i Serie A mellan Bologna och Parma. Dejan Kulusevski var tillbaka i ligaspelet efter sin första svenska A-landslagssamling och fortsatte höstens fina form.

I den första halvleken fick 19-åringen läge på en lös boll precis utanför straffområdet och klippte till. Kulusevskis känsliga vänsterfot producerade ett fantastiskt avslut i de bortre nätmaskorna och 1-0 till bortalaget.

ARKIV: Parmas Dejan Kulusevski inför debuten i A-landslaget

Svanberg utbytt

Bolognas anfallsveteran Rodrigo Palacio utjämnade sedan tillställningen med en nick från nära håll efter en hörna. Mattias Svanberg hade en mer anonym eftermiddag på Bolognas mittfält och blev också utbytt i den 65:e minuten och såg inte helt nöjd ut med sin insats.

Strax efter stod Juraj Kucka för en elegant framspelning till Simone Iacoponi som chippade över Lukasz Skorupski i Bolognamålet till 2-1.

Bologna skapade bra tryck mot Parmakassen på övertid och med 95 minuter på matchklockan så fick Blerim Dzemaili läget efter en hörna. Schweizaren tryckte av en högerkanon på volley och Luigi Sepe i Parmamålet var chanslös.

Det blev också det sista som hände i matchen. 2-2 och delad poäng mellan de två Reggio Emilia-lagen på Renato Dall'Ara-stadion i Bologna.

Riccardo Gagliolo stod för en stabil insats i en ny roll som vänsterback i en nyformerad 4-4-2-uppställning för Parma.