Dejan Kulusevski deppar efter 0-1 mot Frankrike. Foto: Bildbyrån

Kulusevski om bänkningen: ”Jag blev chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förlorade med 0–1 mot Frankrike. Stjärnskottet Dejan Kulusevski, Juventus, fick bara 20 minuter och han var förvånad över den knappa speltiden.

– Jag blev chockad då jag tyckte att det känns jättebra på träningarna, säger han till TV4 efter matchen.

Kylian Mbappé blev matchhjälte då han gjorde matchens enda mål i slutet av första halvlek. Med 20 minuter kvar byttes Dejan Kulusevski in för att försöka vända på matchen – men det hjälpte inte.

– Jättefrusterande, jag tycker inte att vi ska förlora matchen. Det känns inte bra, säger han till TV4 efter matchen.

Herrlandslaget i fotboll

Han var inte heller nöjd med att bara få 20 minuter i matchen mot Frankrike.

– Jag tyckte att det var konstigt, men det är bara att acceptera. Jag hoppades förändra matchen, men det gick inte i dag, säger han.

Att han inte fanns med i startelvan före match var förvånande för Dejan Kulusevski själv.

– Jag blev chockad då jag tyckte att det kändes bra på träningarna.

Janne förvånad

Janne Andersson var förvånad över Kulusevskis reaktion

– Oj, jag har inte pratat med honom själv efteråt. Men har han sagt så, så känner han väl så. Vi får prata om det. Jag har inte upplevt honom som särskilt chockad. Han har gjort det bra, och det har andra också gjort. Vi får se om det blir mer speltid på tisdag. Han har jättebra kvalitéer och en jättebra fotbollsspelare och kommer växa in i det här så småningom, säger Janne Andersson på presskonferensen efter matchen.

KLIPP: Mbappés magi – sänkte Sverige med solonummer

MATCHFAKTA

Sverige-Frankrike 0-1 (0–1)

Mål: 0–1 Kylian Mbappé (41).

Varningar, Sverige: Victor Nilsson Lindelöf. Frankrike: Dayot Upamecano.

Domare: Szymon Marciniak, Polen.

Sverige (4–4–2): Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Pontus Jansson, Pierre Bengtsson (Ken Sema 88) – Sebastian Larsson (Dejan Kulusevski 70), Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Robin Quaison (John Guidetti 77).

Frankrike (3–5–2): Hugo Lloris – Dayot Upamecano, Raphael Varane, Presnel Kimpembe – Leo Dubois (Ferland Mendy 88), N'Golo Kanté, Antoine Griezmann, Adrien Rabiot, Lucas Digne – Kylian Mbappé (Anthony Martial 77), Olivier Giroud (Steven Nzonzi 90).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet