Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Kulusevski: Vi måste fostra ungdomar med en annan mentalitet

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski är mycket besviken efter Sveriges storförlust mot Serbien. Han tycker att Sverige hade nog med chanser framåt men att man släpper till bakåt för enkelt. Speciellt är han uppgiven över hur laget agerade vid 2-1-målet i slutsekunderna i första halvlek.

– Det ska vara på liv eller död – bollen ska inte in, säger Kulusevski till SVT Sport.

Tottenham-stjärnan var frispråkig när han idag efter en lätt träning pratade med SVT Sport. Kulusevski poängterar att Serbien är ett världsklasslag och att de hade kunnat göra ännu fler mål. Men han menar samtidigt att Sverige gör det för enkelt för serberna.

– Vi är elva spelare i laget och vi måste alla hjälpas åt för att försvara oss. Vi borde kunnat gjort det bättre, speciellt på hörnan där det är några sekunder kvar på halvleken. Det ska vara på liv och död, bollen ska inte in. Lite mer av den mentaliteten behöver vi, säger Kulusevski.

Herrlandslaget i fotboll

”Vi måste verkligen skärpa oss”

Kulusevski menar dock att det är svårt att bara få den mentaliteten över en dag. Han menar att svensk fotboll måste bli bättre på att fostra spelare med rätt mentalitet.

– Jag tror att mentaliteten måste ändras redan som barn, från de att man är 15 år. Jag tror vi måste börja mycket tidigare, på ungdomssidan. Andra länder ligger före oss just nu.

– Man måste vilja mycket mer. Här (i Sverige) känns det som det är ett spel, men ute i Europa är det inget spel utan det är på liv och död. Får man inte bort bollen gör de andra mål.  Vi måste verkligen skärpa oss och se till att ungdomar får en bättre chans i framtiden.

Se highlights från Sveriges förlust mot Serbien:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet