Harry Kane med två mål för sitt England i dag. Foto: Bildbyrån

England klart för semifinal – körde över Ukraina

De slog ut Sverige.

Men i kvartsfinalen tog det stopp för Ukraina.

England gjorde lektionen kort och vann med 4-0.

Åtta gjorda mål och noll insläppta. Det har tagit det engelska landslaget till semifinal i EM. England vann sin grupp innehållande Kroatien, Skottland och Tjeckien och slog sedan ut giganten Tyskland i åttondelsfinal.

I kvartsfinalen mot Ukraina fick de vitklädda en drömstart direkt. Raheem Sterling drev in centralt i banan och stod för en magnifik passning till Harry Kane som kunde peta in 1-0 för engelsmännen.

Fotbolls-EM

Roman Jaremtjuk tog sig sedan fram och avlossade ett av Ukrainas få avslut i den 17:e minuten. Jordan Pickford tvingades till räddning – men skottet var aldrig riktigt farligt.

Lika fin start på andra

England fick sedan en minst lika fin start på andra halvlek. Gareth Southgates mannar fick en frispark på offensiv planhalva i den 46:e matchminuten – och den chansen förvaltade de väl. Luke Shaw spelade in bollen i straffområdet och Harry Maguire nickade in 2-0.

Fyra minuter senare var det dags igen. England stod för ett fint anfall och Shaws vänsterfot hittade till nästa panna. Högst nådde Kane – som nickade in sitt andra mål i matchen.

Tottenham-stjärnan var sedan väldigt nära ett hattrick när han drog till med ett tungt skott i den 62:a minuten och den ukrainske målvakten Heorhij Busjtsjan fick sträcka ut rejält.

Men i stället kom 4-0-målet på hörnan som räddningen föranledde. Engelsmännen var överlägsna i luftrummet och inbytte Jordan Henderson satte 4-0 på ny nick. Hans första mål i landslagströjan.

Sex landslag fick spela alla sina gruppspelsmatcher på hemmaplan. Det handlade om Nederländerna, Tyskland, Spanien, England, Danmark och Italien. De fyra sistnämnda är nu i semifinal.

England ställs mot Danmark i semifinal på Wembley. Den spelas den 7 juli och sänds i SVT1.