Kvarnsveden räddade poäng – på tilläggstid

Fjolårsfemman Göteborg hoppas kunna utmana om SM-guldet i år. Men borta mot Kvarnsveden tappade laget två viktiga poäng – hemmalaget vände ett 3-1-underläge till 3-3.

– Det är riktigt surt, säger Göteborgs lagkapten Elin Rubensson.

Storförlust med 7-2 mot topptippade Rosengård i premiären. Men ikväll fixade Kvarnsveden – till slut – säsongens första poäng.

Men det var Göteborg som styrde spelet från start. Efter dryga kvarten kom kvällens första mål. Efter ett snabbt anfall spelade Rebecka Blomqvist fram landslagsmittfältaren Elin Rubensson, som petade in 1-0 till gästerna.

– Det var ett jättebra inspel av Rebecka som jag bara kunde glidtackla in, säger Rubensson efter matchen.

Och efter en rejäl tabbe av Kvarnsvedens målvakt utökade gästerna sedan till 2-0. Lina Lundqvist mötte ett långt uppspel – men rensade bollen rakt på en framrusande Rebecka Blomqvist som enkelt kunde göra 2-0 strax före halvtidsvilan.

Snöfallet tilltog under början av andra halvlek – det gjorde också Kvarnsvedens offensiv.

Det mesta i anfallsväg handlade om Tabitha Chawinga. Malawiskan, som gjorde 15 mål förra säsongen, fick också utdelning till slut. Ett klassiskt Chawinga-ryck och ett mäktigt skott innebar reducering till 3-2.

I slutminuterna var Chawinga nära att kvittera båda en och två gånger, men det var slovenska landslagsspelaren Lara Ivanusa som skulle bli hemmalagets poängräddare. Hörna i den 91:a minuten, trassligt framför mål – då smet Ivanusas skott in till 3-3.