Zlatans LA Galaxy vidare till kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

LA Galaxy med Zlatan Ibrahimovic är vidare i MLS-slutspelet.

Galaxy besegrade Minnesota med 2–1.

– Det här är bara början. Inget stoppar oss, säger svensken efter avancemanget.

Målskyttar i matchen blev Sebastian Lletget och Jonathan dos Santos för Galaxy, medan Minnesotas reduceringsmål gjordes av Jan Gregus.

Zlatan Ibrahimovic hade sex skott, varav två på mål. Han var också inblandad i förarbetet till det första målet, när hans skott täcktes av backen Michael Boxall. Bollen hamnade i stället hos Lletget, som kunde sätta ledningsmålet.

På LA Galaxys Twitterkonto har klubben publicerat en video där Ibrahimovic samlar lagkamraterna i en ring efter matchen:

– Det här var första steget. Det här är bara början. Inget stoppar oss. Vi fortsätter på det här sättet. Vi kör över alla, säger han.

”Hade tålamod”

När svensken en stund senare mötte pressen sammanfattade han matchen.

– Det var ingen lätt match, vi spelade mot ett bra lag. De var hemmafavoriter och hade hela arenan i ryggen, men vi kämpade, vi visade hjärta och vi hade tålamod även om vi var pressade i vissa lägen, sade Ibrahimovic, enligt Expressen.

I nästa match väntar derby mot Los Angeles FC, som efter seriespelet direktkvalificerade sig till kvartsfinalen.

– Vi tar med oss självförtroendet från den här matchen, vi var välorganiserade, vi var stabila i matchen i dag och vår inställning. Det är vinna eller förlora, man får inga andra chanser nu. Det är all in. Vi måste göra det på ett intelligent sätt, sade Ibrahimovic.

”Alla ringer”

Inför matchen mot Minnesota sade Ibrahimovic att det kunde vara hans sisa match i Galaxy-tröjan. I den mixade zonen fick han också frågan om Napolis tränare Carlo Ancelotti har ring honom. En fråga som Ibrahimovic valde att skämta bort med ett leende:

– Alla ringer mig. Vill du också ha mitt nummer, så att du också kan ringa?

MLS

Minnesota United FC logo

Minnesota United FC

1 - 2

LA Galaxy logo

LA Galaxy

Allianz Field, Saint Paul, MN
Publik: 19939
Domare: Ted Unkel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.