Foto: Bildbyrån

Lagkamraterna hyllar Falk: ”Tagit enorma kliv”

Uppdaterad
Publicerad

Jennifer Falk släppte bara en straff förbi sig mot världsettan USA.

Efteråt hyllades hon av lagkamraterna.

– Hon har tagit enorma kliv, säger Magdalena Eriksson.

Med Hedvig Lindahl sjuk i covid-19 fick Jennifer Falk förtroendet mellan stolparna i mötet med regerande världsmästaren USA. Målvakten, till vardags i Häcken, gjorde ett par kanonräddningar och släppte bara en amerikansk straff förbi sig i 1-1-matchen.

– Direkt efter matchen känns det okej. Samarbetet kändes bra men det finns några aktioner jag kunde gjort bättre, spelet med fötterna till exempel. Men jag är nöjd med prestationen, säger Jennifer Falk.

Damlandslaget i fotboll

Hennes lagkamrater var mer än nöjda med målvaktens prestation.

– Hon har tagit enorma kliv. Hon kliver in och levererar på absolut högsta nivå. Det är en trygghet för Jennifer att ta med sig, hon klarar till 100 procent av att vara på den här nivån, säger Magdalena Eriksson.

Bara två målvakter till OS

Linda Sembrant instämmer.

– Hon var väldigt bra och hon växer mer och mer. Det är väldigt kul att se, säger hon.

Även förbundskapten Peter Gerhardsson är nöjd med 27-åringens insats. Men om hon säkrat en plats till sommaren OS-trupp, som innehåller två målvakter och inte tre som vid VM och EM, vill han inte svara på.

– Det är en tuff konkurrens men vi bestämmer inget nu. Men Jennifer gjorde en bra match och det försämrade inte hennes chanser, säger Gerhardsson.

KLIPP: Sverige sex minuter från att spräcka USA:s jättesvit

Träningslandskamper

Sverige logo

Sverige

1 - 1

USA logo

USA

Friends Arena, Solna
Publik: 0
Domare: Lina Lehtovaara

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet