Foto: Bildbyrån

Landslaget ställer in presskonferens efter attentatet

Uppdaterad
Publicerad

I dag skulle damernas förbundskapten Peter Gerhardsson ha presenterat truppen till de kommande Nations League-matcherna på en presskonferens. Men den är nu inställd på grund av terrorattacken i Bryssel i går.

Peter Gerhardsson och U23-landslagets förbundskapten Martin Qvarmans Möller kommer inte att presentera sina trupper på en presskonferens i eftermiddag.

Istället väljer man att att publicera dem digitalt vid klockan 14.

Orsaken till den inställda presskonferensen är gårdagens attentat i Bryssel där två svenska medborgare dödades av en beväpnad man och att man därför inte vill prata om det sportsliga.

”Efter gårdagens attentat i Bryssel känner vi inte att i dag är rätt dag för att prata fotboll och nästa veckas sportsliga utmaningar. För att visa respekt mot gårdagens offer och anhöriga väljer vi därför att inte genomföra pressträffen idag.

Det handlar således inte om säkerhetsläget så”, skriver landslagets pressansvariga Fredrik Madestam i ett sms till SVT Sport.

Sverige möter Schweiz och Italien i Nations League-matcherna som även är OS-kval. Matcherna spelas den 27 och den 31 oktober.

På tisdagsförmiddagen meddelade belgiska inrikesministern att den misstänkte gärningsmannen har skjutits till döds.

Två svenskar, enligt uppgifter iklädda svenska matchtröjor, dog i attacken och ytterligare en person har förts till sjukhus skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.