Magdalena Eriksson glad efter EM-biljetten. Foto: Bildbyrån.

Landslaget tror att EM kan bli störst någonsin

Uppdaterad
Publicerad

VM i Frankrike 2019 bjöd på tittarrekord över stora delar av världen.

Både Magdalena Eriksson och förbundskaptenen Peter Gerhardsson tror att EM 2022 kan bli ännu större.

– Det här har förutsättningar att bli det största mästerskapet på damsidan hittills, säger Chelsea-proffset Magdalena Eriksson.

Det skulle egentligen ha spelats redan till sommaren. Men på grund av coronapandemin har Uefa beslutat att skjuta upp damernas EM till sommaren 2022. Och om världen återgått till ett normalläge kan det bli ett maffigt mästerskap, om man ska tro svenska spelare och ledare.

Tittarrekord för fotbollsdamerna

Damlandslaget i fotboll

”Stort och härligt”

Frankrike-VM 2019 sågs i Sverige av sex miljoner människor och där biljettpriserna till semifinalmatcherna rapporterades skena iväg upp mot 100 000 kronor.

– I dessa tider kanske det är bra att EM ligger när det ligger. Jag tror att vid ett normaltillfälle, vad normalt nu än är, så kommer det här bli större än VM i Frankrike. Allting växer och att få spela ett EM i England med den utvecklingen de har i Premier League kommer bli stort och härligt, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson och fortsätter:

– Jag har inget bevis för det, jag har inte gjort nån förundersökning. Men det händer så mycket och damfotbollen är på väg. Utvecklingsmässigt sker det saker i olika länder och om två år tror jag intresset kommer vara ännu större. Sen är England ett fotbollsland.

”Största EM-slutspelet åtminstone”

Magdalena Eriksson, till vardags i London-klubben Chelsea, skriver under på Gerhardssons ord.

– Jag har fått uppleva hur bra England är på att arrangera och hajpa matcher. Jobbar dom lika hårt för det på EM så har det här förutsättningar att bli det största mästerskapet hittills på damsidan.

Kosovare Asllani:

– England har visat att dom satsar hårt på damfotbollen. När andra tar det lugnt så storsatsar England. Det har kapacitet att bli det största EM-slutspelet åtminstone.

KLIPP: Här går Sverige till VM-semi (29 juni 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet