Landslagsmålvakten Emma Holmgren klar för Lyon. Foto: TT

Landslagsmålvakten Emma Holmgren klar för Lyon

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en halv säsong för landslagsmålvakten Emma Holmgren, i Eskilstuna United. 

Nu står det klart att 24-åringen lämnar damallsvenskan för franska storklubben Lyon.

– Det känns som ett stort steg men jag är redo att ta det, säger Holmgren till Sportbladet.

24-åriga landslagsmålvakten hade drygt ett år kvar på sitt kontrakt med Eskilstuna United. Efter bara en halv säsong i klubben står det nu klart att Emma Holmgren lämnar tabellfemman.

Franska storklubben Lyon har nämligen köpt loss 24-åringen, som bekräftas på klubbens hemsida.

– Jag är tacksam för min tid i United. Även fast det blev en kortare tid än vad som var tänkt så tar jag med mig massor med erfarenheter. Jag är väldigt glad över möjligheten att få gå till Lyon och att United stöttar mig i det, säger Holmgren till klubbens sajt.

Lyon har tagit sju Champions league-titlar och dominerat den franska ligafotbollen.

– Det var jättekul när jag fick höra att de var intresserade och ville ha mig. Sedan har det varit en stressig period när man inte vetat om vad som skulle ske. Men nu känns bra. Jag kommer att få spela och träna med några av världens bästa spelare vilket kommer att utveckla mig som person och fotbollsspelare, säger hon till Sportbladet.

KLIPP: Holmgren matchhjälte för Eskilstuna United (21 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.