Eskilstuna stjärnor tog laget till toppen Foto: Bildbyrån

Landslagsstjärnorna tog Eskilstuna till toppen

Eskilstuna behåller serieledningen i damallsvenskan. Landslagsstjärnan Mimmi Larsson gjorde hattrick och Olivia Schough satte en snygg frispark, de ordnade 4-1 hemma mot Kvarnsveden.

– Det kändes bra idag, hoppas det är en bra form som håller i ett tag, säger Larsson till SVT Sport.

Det var aldrig något snack om var segern skulle hamna. Eskilstuna var det klart bättre laget. Mimmi Larsson blev härom dagen uttagen i Pia Sundhages landslag. Idag gjorde hon hattrick mot Kvarnsveden. Framförallt 3-0-målet var snyggt där hon vann en närkamp, snodde bollen vid kanten, bröt in och satte den hårt i bortre burgaveln.

– Första halvlek är kanske sådär, i andra tar vi tag i det och spelar den fotboll vi vill spela och gör mål, säger Larsson.

Även landslagskollegan Olivia Schough blev målskytt inför storpubliken, 2369 åskådare på Tunavallen. Schough satte 2-0 på en fin frispark slutskedet av första halvlek.

Diaz förklarar landslagsnobben

En av Eskilstunas bästa spelare var som ofta Malin Diaz. Den landslagsmeriterade mittfältaren tackade nej till att vara med i Pia Sundhages trupp och förklarade efter matchen varför, det har med tidigare skador att göra.

– Jag hade ett bra samtal med Pia. Vi förstod varandra bra. Jag har haft en bakgrund med mycket skador, även om det känns bra nu vill jag fokusera på eskilstuna. Jag vill hålla länge, säger Diaz till SVT.

Skyttedrottningen Chawinga tröstmålade

Kvarnsveden var aldrig nära att på allvar störa Eskilstuna men det blev ett nytt mål från skyttedrottningen Tabitha Chawinga. Den Malawi-födda 21-åringen utnyttjade sin speed och gjorde för ovanlighetens skull mål med höger fot, hennes nionde på sju matcher.