Larsson avstängd mot Elfsborg – ilskan: ”Ett enda stort skämt”

Uppdaterad
Publicerad

AIK:s Sebastian Larsson varnades efter en duell med Albin Winbo och är därmed avstängd i den viktiga matchen mot Elfsborg.

Landslagsspelaren var rasande över varningen efter kvällens match mot Varberg.

– Det är väl ett enda stort skämt, det tror jag inte ens att de mest hatiska supportrar skulle säga någonting om, säger Larsson till Discovery+.

AIK fick med sig tre poäng när man gästade Varberg, men efterspelet har kommit att handla om Sebastian Larssons gula kort. Mittfältarens ilska var påtaglig efter slutsignal.

– Det finns såklart supportrar av andra lag som tycker andra saker. Men det är väl ett enda stort skämt, det tror jag inte ens att de mest hatiska supportrar skulle säga någonting om. Men det är här nivån är, tyvärr. Absolut att jag har förtjänat mina gula kort under säsongen och folk kommer tycka att jag är gnällig.. men det är sådant här som man undrar om det är värt det? Jag vet inte, säger han till Discovery+ och fortsätter:

– Jag är avstängd i näst sista matchen i allsvenskan. Folk kommer gnälla, jag förstår det, men nivån är ett skämt när det gäller kort i den här ligan.

När en spelare i allsvenskan samlar på sig tre gula kort stängs denne av till nästkommande omgång. Ett problem, menar Larsson, som spelarna velat lyfta.

– Vi har försökt men det är ingen som är intresserad av att lyssna.

– Säg att det är en spelare som står på två gula kort efter 28 matcher och får sitt tredje i omgång 29 och missar en avgörande match, det är inte seriöst.

”Får mig och känna om det är värt att hålla på”

Larsson anser att en förändring behövs.

– Det är sådant här som får mig att känna om det är värt att hålla på.

AIK-stjärnan tillägger:

– Det är många gånger man ser folk bli avstängda för andra saker, inte bara jag, långt ifrån.

– Någon annan, Anders Christiansen, blev avstängd för att ha kastat en stol i ett omklädningsrum, ge någon böter om det är så. Men att stänga av någon för något sådant i en avgörande strid? Nej, det är frustrerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.