Foto: Bildbyrån

Johan Larsson till Ligue 1

Uppdaterad
Publicerad

Högerbacken Johan Larsson har skrivit på för franska ligue 1-laget Guingamp – och blir lagkamrat med landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson.

Johan Larsson, med förflutet i Elfsborg, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Guingamp, det meddelar klubben som ligger sist i ligue 1 på sin hemsida.

Larsson meddelade förra veckan han inte tänkte förlänga kontraktet med danska Bröndby som han spelade för i fyra år och var i slutet även lagkapten för klubben. 28-åringen kommer nu till ett lag som är jumbo i ligan, och har fem poäng upp till Dijon som ligger på kvalplats.

Ligue 1

Larsson är uttagen till landslagets vinterturné (med landskamper mot Finland och Island den åttonde och elfte januari), det är oklart om han kommer att lämna återbud då ligue 1 pågår under januari.

Debuten i nya klubben för högerbacken kan bli tolfte januari hemma mot Saint-Etienne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet