Ciro Immobile. Foto: Bildbyrån.

Lazio till finrummet efter 13 år – Immobile glider om Ronaldo

Uppdaterad
Publicerad

Lazio är klara för Champions League efter 2-1 hemma mot Cagliari.

Målmaskinen Ciro Immobile gick återigen om Cristiano Ronaldo i skytteligan.

Lazio stod för en glimrande säsong innan coronakrisen slog till och stoppade Serie A. Därefter har laget inte stått att känna igen.

Fram till i går hade man inte vunnit på fem raka matcher och guldstrid har förvandlats till jakt på säkrat spel i Champions League.

Mot Cagliari gjorde man dock jobbet, trots underläge precis före halvtid när Giovanni Simeone bredsidade in 1-0 för gästerna.

Med en rungande halvvolley kvitterade Sergej Milinkovic-Savic, innan Ciro Immobile satte 2-1 med vänstern med halvtimmen kvar.

Jagar skytteligatiteln

Det var Immobiles 31:a ligamål den här säsongen och därmed har han gjort ett fler än Juventus storstjärna Cristiano Ronaldo.

Immobile vann skytteligan i Serie A förra säsongen ihop med Mauro Icardi och tog hem den även i Torino för sex år sedan.

När slutsignalen ljöd stod det klart att Lazio inte kan sluta sämre än fyra – vilket innebär spel i Champions League nästa säsong.

Det är första gången på 13 år som Lazio når den finaste av klubblagsturneringar. Då åkte man ur i gruppspelet.

MER SERIE A: Zlatan tvåmålsskytt mot Sassuolo i första halvlek (21/7-2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.