Vänster: Norman Hunter i den engelska VM-guldtruppen 1966. Höger: Leeds firar segern i ligacupen 1968, Hunter är längst till höger i bild. Foto: TT

Leeds-legendaren på sjukhus med coronavirus

Uppdaterad
Publicerad

En av Englands VM-guldhjältar från 1966, Leeds-legendaren Norman Hunter, 76 år gammal, behandlas på sjukhus med anledning av coronaviruset.

Det bekräftar Leeds på lagets hemsida.

”Fortsätt kämpa Norman, våra tankar är hos dig”, skriver klubben.

I ett kort meddelande på lagets hemsida bekräftar Leeds att den förre försvarsstjärnan har testat positivt för corona och ligger på sjukhus.

Hunter gjorde totalt 726 matcher under 15 säsonger för Leeds. Han vann ligan två gånger samt FA-cupen och ligacupen en gång, dessutom spelade han i Europacupfinalen 1975 mot Bayern München.

Corona och idrott

Han hann också med 28 landskamper för England och var en del av det klassiska landslaget som vann VM-guld på hemmaplan 1966, även om han inte spelade någon match. Säsongen 1974 utsågs han till Årets fotbollsspelare i England av spelarföreningen PFA:s medlemmar.

Hunter, med smeknamnet ”Bites yer legs”, hade ett rykte om sig som en hård och tuff innerback. Bara tre spelare har gjort fler framträdanden för Leeds i klubbens historia.

SE MER: Så fungerar droppsmitta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet