Leicesters spelare innan matchen i dag. Foto: Bildbyrån

Premier League hedrade avlidne ägaren

Uppdaterad
Publicerad

Premier League-matchen mellan Cardiff och Leicester inleddes med att hedra de fem personer, däribland Leicesters förre ägare Vichai Srivaddhanaprabha, som omkom i helikopterolyckan förra veckan.

Leicester möter Cardiff på bortaplan i Premier League. Matchen är den första sedan Leicester förre ägare, Vichai Srivaddhanaprabha, samt ytterligare fyra personer förolyckades, när en helikopter störtade kort efter Leicesters match mot West Ham.

Leicester-supportrar iförda en hyllningströja till nyligen bortgångne ägaren. Foto: Bildbyrån

Matchen mot Cardiff äger rum nästan samtidigt som klubbens ägare Vichai Srivaddhanaprabha begravs i ett buddhisttempel i Bangkok.

När spelarna, däribland den danske landslagsmålvakten Kasper Schmeichel, kom ut till uppvärmningen var de klädda i en tröja med Srivaddhanaprabhas porträtt och orden ”The Boss” tryckt på bröstet

Mötet mellan Newcastle och Burnley föregicks av att Vichai Srivaddhanaprabha hedrades. Foto: Bildbyrån

Ceremonin pågår till 9 november

Begravningsceremonin pågår till den 9 november. Den 60-årige Vichai Srivaddhanaprabha var Thailands femte rikaste man och flera ur landets elit kom för att ta avsked. Srivaddhanaprabha stod kungafamiljen nära och kungahuset har bidragit till begravningen med bland annat hovmusiker och en urna.

– Vi pratade om att vi ville spela. Det är vad Vichai hade velat och det är vad vi kommer att göra, säger anfallaren Jamie Vardy till Sky Sports.

Så här såg det ut på London Stadium innan matchen mellan mellan West Ham och Burnley. Foto: Bildbyrån

Premier League

Cardiff City logo

Cardiff City

0 - 1

Leicester City logo

Leicester City

Cardiff City Stadium, Cardiff
Publik: 30877
Domare: Lee Probert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.