Leicesters Ayoze Perez firar lagets fjärde mål mot West Ham. Foto: Bildbyrån

Leicester vann – endast tre poäng bakom City

Leicester gör en ny kanonsäsong.

På onsdagskvällen vann laget mot West Ham med 4-1.

Samtidigt skrällde Burnley borta mot Manchester United och vann med 2-0.

Leicester, som överraskade rejält när klubben vann Premier League 2015/16, imponerar den här säsongen. På onsdagskvällen vann laget hemma mot West Ham med 3-1.

Harvey Barnes och Ricardo Pereira ordnade de två första målen i matchen.

Efter ett väggspel kunde Barnes enkelt trycka in 1-0 till Leicester halvvägs in i den första halvleken. På stopptid i första halvlek sköt Pereira in 2-0, assisterad av Barnes.

West Hams Mark Noble reducerade till 2-1 på straff.

Två sena mål av Perez

”Hammers” jagade en kvittering. Men med drygt tio minuter kvar av ordinarie speltid fick hemmalaget straff.

Ayoze Perez tog hand om den på bästa sätt och sköt in in 3-1. I den 88:e minuten var det dags för Perez igen. Han fick bollen centralt i straffområdet och rullade in slutresultatet 4-1. Det var Leicesters första ligavinst efter två raka förluster i Premier League.

Liverpool leder Premier League komfortabelt, laget har spelat in 64 poäng. Manchester City är på andra plats med sina 51 poäng, tre före Leicester som ser ut att nå Champions League. City och Leicester har spelat 23 matcher.

Drömträff sänkte United

Det var ett skadeskjutet Manchester United som skulle resa sig efter 0–2-förlusten mot suveräna serieledaren Liverpool i söndags. Victor Nilsson Lindelöf saknades på grund av sjukdom, mittfältsstjärnan Paul Pogba och engelske landslagsanfallaren Marcus Rashford på grund av skador.

Då kunde Burnley skrälla.

Unitedförsvaret halvsov när Chris Wood sköt ledningsmålet i 39:e minuten sedan Ben Mee nickat ned och hemmasupportrarna visade vad de tyckte när halvtidssignalen ljöd och buade åt sitt lag.

Men det skulle bli värre. Jay Rodriguez fick drömträff och bombade in 2–0 i 56:e minuten.

United hade chansen att ta in på Chelsea i jakten på fjärdeplatsen, den sista platsen till Champions League, men har nu sex poäng upp.

KLIPP: Burnley skrällde mot Man United