Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Levi kände sig som 36 när Norrköping tog första segern

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping vann i Kalmar med 2-1 och tog säsongens första seger i allsvenskan. Jonathan Levi gjorde ett viljemål för matchavgörande 2-0 strax före pausen.

– Jag känner mig som 36 ibland men jag fick upp lite speed, säger 26-åringen.

Inför dagens match hade Peking gjort två mål på fyra matcher och fått med sig en ynka poäng. Det skulle ändras på en svårspelad plan i Kalmar. Efter åtta minuters tilläggstid kunde spelarna jubla och krama om varandra på Guldfågeln. KFF hade ett par feta kvitteringschanser men lyckades inte få med sig någon poäng.

– Vi fajtas oerhört i dag. Vi har spelat betydligt vassare framåt tidigare och så spelar vi så här, ja vad säger man. Det här är bara för att få ihop poängen som vi så desperat behöver, inte så som vi ska spela, säger Norrköpings lättade tränare Rikard Norling.

– En torsk hade varit sjukt tungt, det har gått troll och vi behövde segern, analyserar en tagen Norling.

Levi tog över huvudrollen ett par minuter före pausen.

Norrköping stal bollen uppe vid mittlinjen och Levi satte full fart efter högerkanten i en duell med Kalmars David Olafsson och såg ut att förlora den men tog sig förbi och sköt hårt mot mål där Ricardo Friedrich fick bollen på sig och styrde den i eget mål. 

”Planen värre än åkrarna i Skåne”

– Jag känner mig som 36 ibland men jag fick upp lite speed, han läste mig men jag hann före. Sedan kanske jag egentligen inte ska skjuta men vad fan den gick i mål i alla fall, säger Levi till Discovery+ och hade synpunkter på gräset på Guldfågeln Arena.

– Planen är värre än åkrarna i Skåne så jag fick byta skor, beskriver Levi med sin vassa tunga och fick medhåll av hemmaspelaren Simon Skrabb.

– Planen gör det väl inte jättelätt, säger Skrabb.

Redan i den sjätte minuten tog Norrköping ledningen med 1-0. Eman Markovic stötte in en retur från nära håll efter att Christoffer Nyman haft första attacken. Kort därefter borde Kalmar fått en straff men domaren, som stod bra till, valde att inte blåsa för bollen som gick på Daniel Fritz Eids utsträckta arm.

– Vi gör ett bra försök i andra halvlek och jag är nöjd med att vi kan trycka tillbaka dem men jag är inte nöjd med hur vi börjar den här matchen. Vi var inte passionerade, säger Kalmars tränare Henrik Rydström.

Allsvenskan

Kalmar FF logo

Kalmar FF

1 - 2

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

Guldfågeln Arena, Kalmar
Publik: 3673
Domare: Granit Maqedonci

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.