Foto: Bildbyrån

Norrköpings tunga start: ”Inte tillräckligt bra”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping har fått en tung start på säsongen med dubbla förluster.

Under lördagen väntar ny tuff motståndare: Djurgården.

– Vi har presterat bättre än vad siffrorna visar, säger Norrköpings tränare Rikard Norling till SVT Sport.

De två inledande omgångarna av allsvenskan har inte riktigt gått som IFK Norrköping önskat. Två uddamålsförluster, först mot Varbergs Bois på hemmaplan och sedan mot AIK borta, gör att pressen blir större.

– Det är en tuff start, så är det. Det är bara att fortsätta jobba hårt. Resultaten är absolut inte tillräckligt bra, men vi har presterat bättre än vad siffrorna visar. Det vi kan göra är att jobba på, säger tränaren Rikard Norling till SVT Sport.

Nu väntar Djurgården, som av många spås husera bland de fyra bästa i år.

– Spännande match mot Djurgården borta. Det är en tuff utmaning. Vi vet att vi är bra och borde haft med oss poäng från de tidigare matcherna.

”Jag tar inte kampen”

Norrköpings kreative ytter Jonathan Levi om matchen mot AIK:

– Vi tappar huvudet litegrann i stället för att mata på och köra. Det är enkelt att säga, men det är svårare ute på planen. I sådana här stunder är det vissa som ska försöka kliva fram och få med sig laget, där jag är en av dem. Jag tar inte den kampen över huvud taget, säger han till SVT Sport.

Enligt statistikföretaget Gracenote är årets start Norrköpings sämsta i allsvenskan sedan 2008.

– Så är det. Det är 28 omgångar kvar, det är rätt många poäng. Bara att gnugga på. Djurgården i nästa match och det är fullt fokus på det, säger Levi.

KLIPP: Veckans bästa räddningar i allsvenskan (omgång 2)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.