Trots stor dominans – bara kryss för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Med elva VM-spelare på plats var det nog många som hoppades få se en del mål i kvällens damallsvenska match mellan Linköping och Rosengård. Men det blev en mållös tillställning för de bägge titelaspirerande lagen.

Det var hela elva VM-spelare på plats i Linköping när Rosengård kom på besök. Men det som på förhand förväntades bli en jämn toppmatch, kom i stället att handla om missade målchanser.

Matchen skulle blivit Anja Mittags avsked från Damallsvenskan, men Rosengårds-ikonen tvingades stå över på grund av en skada.

– Jag har bara lite känningar i baksidan, det kändes inte hundra. Kan man inte gå hundra är det inte rättvist mot alla andra så vi bestämde att jag inte ska vara med i truppen, säger hon till SVT Sport.

Och Skånelaget kanske skulle behövt sin tyska stjärna. Visserligen stod det 6–0 i skott på mål till bortalagets fördel efter den första halvleken men inget hittade nätet.

– I första halvlek känns det knappt som att vi offensiva spelare rör bollen så det är lite frustrerande, säger Linköpings Kosovare Asllani till SVT Sport.

Missade serieledningen

Inte heller i den andra halvleken imponerade något av lagen. Trots att Linköping pressade på, fick man ändå inte ett enda skott på mål under matchen. Rosengård hade ett par till i den andra halvleken, men mötet slutade till slut mållöst. Både Linköping och Rosengård missar därmed chansen att gå upp i serieledning.

En av de VM-aktuella spelarna, Rosengårds lagkapten Caroline Seger, ser dock fram emot det kommande upphållet.

– Det känns bra, det är viktigt för mig att hålla mig skadefri och ta hand om min kropp, det är nummer 1 just nu. bara vila i den här känslan och njuta och vara väl förberedd inför vad som komma skall, säger hon till SVT Sport

OBOS Damallsvenskan

Linköpings FC logo

Linköpings FC

0 - 0

FC Rosengård logo

FC Rosengård

Linköping Arena, Linköping
Publik: 2384
Domare: Pernilla Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.