Skadad Mittag missade sista matchen med Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Anja Mittag missade kvällens match mot Linköping på grund av en skada. Matchen var den sista innan VM-uppehållet och skulle bli tyskans avsked för Skåneklubben.

Det som skulle bli Anja Mittags avskedsmatch med Rosengård blev inte vad skåningarna hoppats på. Mittag har dragits med en skada och under uppvärmningen inför matchen stod det klart att kroppen inte höll.

– Jag har bara lite känningar i baksidan, det kändes inte hundra. Kan man inte gå hundra är det inte rättvist mot alla andra så vi bestämde att jag inte ska vara med i truppen, säger hon till SVT Sport.

Mittag tackades av formellt i samband med helgens hemmamatch, som var lagets sista innan VM-uppehållet, men hon hade velat spela en sista match.

– Det är så klart väldigt tråkigt jag känner mig ledsen och besviken men det är jag som bestämmer så därför känns det också rätt. Sen är det synd att vi inte kan vinna i dag.

Mittag har öppnat för att fortsätta spela fotboll, men hon kommer inte att spela som proffs.

– Inte på hög nivå, det pallar jag inte tror jag. Men vi får se, jag ska snart bestämma mig och sen får vi se hur min resa ser ut.

Anja Mittag är världens mest meriterade damfotbollsspelare och har vunnit allt som går att vinna. Dessutom har hon gjort flest mål i Womens Champions Leagues historia, men hon tror att den titeln kan vara hotad.

– Om vi frågar Ada Hegerberg så tror jag inte så länge. Hon öser in mål så en säsong till så har hon rekordet. Men hon förtjänar det.

Matchen slutade 0–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.