Linda Sembrant lämnar Montpellier. Foto: Bildbyrån

Linda Sembrant lämnar Montpellier – efter kontraktsbråk

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsbacken Linda Sembrant lämnar Montpellier.

Trots att en förlängning låg i luften blev det inte så.

– Vi hade ett kontrakt med Montpellier, men de gick inte med på tiden i kontraktet, säger Sembrants agent till Sportbladet.

Med knappt en månad kvar till VM i Frankrike står det klart att mittbacken och nyckelspelaren Linda Sembrant lämnar franska Montpellier. Hon kom till klubben 2014 och det såg länge ut som att det skulle bli en fortsättning i den franska klubben – men dialogen brast.

– Vi hade ett kontrakt med Montpellier, men de gick inte med på tiden i kontraktet. Sen blev det missförstånd från båda sidor. Det är svårt att säga varför. Vi tänkte en sak, klubben tänkte en annan sak och det var inte tillräckligt med kommunikation, säger Sembrants agent Anton Maksimov till Sportbladet.

Det betyder att 32-åringen står utan klubb och måste se sig om efter en ny klubbadress. Agenten vill däremot inte kommentera om Sembrant har någon ny klubb på gång eller inte.

– Jag kan inte säga det, men jag är inte orolig för Lindas del. Hon är en meriterad landslagsback. Det finns alternativ, säger Maksimov.

Förbundskapten Peter Gerhardsson tar ut den svenska VM-truppen i morgon. Sverige spelar VM-premiär 11 juni mot Chile.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.