Lindahl efter förlusten: ”Fått många lärdomar”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra i Algarve Cup efter förlust mot Kanada.

Resultatmässigt ingen höjdare – men perfekt på många andra sätt.

– Vi har fått väldig bra erfarenhet under hela den här turneringen, säger Hedvig Lindahl till SVT Sport.

Schweiz, Portugal och Kanada slutade efter 90 minuter med en seger, en oavgjord (förluster efter straffar) och en förlust.

Men bakom resultaten döljer sig både decimerat spel och en straffläggning – viktiga erfarenheter inför VM.

– Jag tror det är otroligt viktigt att tjejer som aldrig slagit en straff för Sverige förut får en chans att göra det, säger Lindahl och fortsätter:

– Ändå lite nerver var det nog på en del som slog.

Om några månader kommer ingen komma ihåg Algarve Cup. Däremot kommer de utsättas inför situationer i VM som man sällan får chans att träna på och behöver hantera.

– Vi fick en utvisning och fick uppleva det, känslor när man möter ett lag som slänger sig mycket, domare som inte har kontroll, säger Lindahl och fortsätter:

– Det är jättebra erfarenheter att få med sig i en träningsmatch. Man pratar alltid om att resultatet inte är så viktigt, hade vi stått här och vunnit hade det känts jätteviktigt. Men ärligt talat: Vi har vunnit Algarve Cup och inte spelat bra i efterföljande turneringar. Vi har fått många lärdomar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.