Foto: Bildbyrån

Lindahl hyllas av lagkamraten: ”Världsklass­räddningar”

Uppdaterad
Publicerad

När matchen stod och vägde svarade Hedvig Lindahl för två fenomala räddningar.

Efter 5-0-segern mot Ungern hyllades målvakten av lagkamraten Magdalena Eriksson.

– Hon gör några världsklassräddningar och håller oss kvar i matchen, säger Eriksson till SVT Sport.

Magdalena Eriksson gav Sverige ledningen redan i den 13:e matchminuten men två gånger om var Ungern nära att utjämna i den första halvleken. Tur då att Hedvig Lindahl konserverat formen från sommarens VM-slutspel.

– Tack och lov har Hedvig som gör några världsklassräddningar. Hon håller oss kvar i matchen, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Först räddade hon ett tungt distansskott och kort senare parerade hon ett skott från nära håll när hon fick upp handen och räddade till hörna.

– Vi har ganska bra koll men Ungern sticker upp ibland med kontringar och de lyckas skapa lite när vi inte får till vår press. Och de har två riktigt heta chanser som jag lyckas rädda, det var riktigt kul, säger Lindahl.

VM-prestationen har lyft den svenska målvakten som bytt Chelsea mot tyska storklubben Wolfsburg.

– Innan VM var jag nog inte värdig att spela för ett så bra lag som Wolfsburg. Personligen känner jag att det är skönt att jag hittat en metod för att spela bra fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet