Lindahl i tårar: ”Det var guld vi skulle ha”

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl gjorde allt och lite till i semifinalen men släppte till slut in målet som tog Nederländerna till VM-final och satte stopp för hennes dröm.

– I min bok var det guld vi skulle ha. Men man vill inte förlora mot England direkt, vi kommer ladda om, säger Hedvig Lindahl innan hon tårfylld lämnar intervjun.

Ingen kan klaga på Hedvig Lindahls insats över turneringen eller ens vid målet som fällde avgörandet. I sin 19:e VM-match (flest av alla svenskar någonsin) höll hon nollan i 99 minuter. Närmare en VM-final än så går det knappast att komma.

”Slänger handskarna långt upp på hyllan”

– Jag trodde att vi skulle få ett mål och ta det till straffar. Men så blev det inte och så är fotbollen. Man älskar den och man hatar den. Just nu känns det som att jag slänger handskarna långt upp på hyllan och slutar, säger hon innan hon lägger till:

– Men i morgon känns det nog annorlunda.

”Vi hade mycket mer spel runt deras mål”

Inledningsvis hade Sverige övertaget, åtminstone sett till målchanser, och ett svenskt ledningsmål hade inte förvånat någon.

– Vi gjorde en bra match. Jag tycker att jag har en jämn match med mycket dueller här och där. Men vi har mycket mer spel runt deras mål och mycket fler fasta situationer. Vi hotar dem mer. Jag är otroligt besviken på att vi förlorar den här matchen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.