Lindelöf efter 0–0: ”Måste ha ett bättre anfallsspel”

Publicerad

Det var på många sätt fundamenten i Janne Anderssons landslag som kändes igen mot Ryssland.
Bra försvarsspel – och självkritik kring spelet med boll.
– Vi måste ha ett bättre anfallsspel, säger Victor Lindelöf efter 0–0 i Kaliningrad.

Han inledde matchen med att ta fram bollen på sitt sedvanliga manér. Från backlinjen och genom den ryska förstapressen.

– Jag fick några lägen i dag, säger han innan han hastigt går in på vad som behöver bli bättre för Blågult:

– Jag tycker vi kan försöka… eller vi måste ha ett bättre anfallsspel och försöka ha ett mer etablerat anfallsspel och bygga lite mer på det. 

Vad tar man med sig härifrån?

– Bra försvarsspel, säger mittbacken som tillsammans med Andreas Granqvist inte hade några större problem med att stoppa ryska storstjärnan Artjom Dzjuba:

– Försvarsspelet vet vi att vi kan. Vi har bra koll på det så vi måste jobba vidare på att skapa en trygghet i vårt anfallsspel.

Vad är det som saknas där – är det beslutsfattandet eller vad är det?

– Svårt att svara på. Jag tror det är viljan att vara med och påverka. Ibland räcker det med att man rör sig två meter så har du en yta och jag tror folk bara ska försöka vilja ha bollen lite mer och våga. 

Krysset i Kaliningrad gör att Sverige fortsatt är sist i gruppen. Samtidigt har Janne Anderssons landslag klarat av bortamatchen mot Ryssland som får anses vara den svåraste.

– En viktig poäng, en tuff bortamatch mot ett starkt Ryssland, Vi har två matcher kvar som vi känner att vi kan vinna så det känns bra, säger 24-åringen.

0–0 – en besvikelse eller ett fall framåt?

– Man vill ju alltid vinna. En okej match, vi spelar borta mot Ryssland och det är ett tufft motstånd men jag tycker absolut vi ska kunna gå för en seger. Okej med en poäng – men jag är inte helt nöjd, säger Manchester United-spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer