Ryssland – Sverige i Nations League. Foto: Bildbyrån. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Ryssland – Sverige 0-0

Publicerad

Efter förlusten mot Turkiet spelade Sverige i kväll 0-0 mot Ryssland i Nations League.
SVT rapporterade direkt från matchen.

SVT rapporterade · Ryssland-Sverige

LIVE: Ryssland–Sverige 0–0 (0–0)
20.28

Välkomna till exklaven Kaliningrad inhamrad mellan Polen och Litauen. Här ska två av VM-skrällarna göra upp i Nations League. VM:s värdnation Ryssland i ena startblocket. Sensationen Sverige i andra. 

 

20.29
Albin Ekdal är pappaledig från landslaget och Gustav Svensson snor den där startelvabiljetten ur Janne Anderssons bakficka! Lite så känns det för Oscar Hiljemark är oftare den som ersatt just Ekdal.
20.30
Gustav Svensson har dock varit genomgående stabil och med en förväntad matchbild där Ryssland är bollförande ser förbundskapten Janne Andersson sannolikt att Svensson passar bättre.
20.32

Sverige och Rysslands väg hit då: Om vi sätter en tidslinje från VM och framåt har ryssarna fortsatt glatt gått framåt och ridit på VM-vågen. Medan Sverige haft svårt att få i gång intresset hemma. Ryssland leder Nations League-gruppen på tre poäng – Sverige sist i gruppen på noll poäng. 

20.34
Så här såg det ut när Ryssland lämnade spelarhotellet och begav sig mot matcharenan. De tas emot som ett rockband när de åker landet runt för att hyllas efter VM.
20.44
Rysslands elva: Guilherme – Fernandes, Neustädter, Dzhikiya, Rausch – Gazinski, Zobnin – Ionov, Golovin, Cheryshev – Dzyuba.
20.58
Det väntas alltså bli utsålt här på Kaliningrad Stadium i kväll, därmed ca 35000 åskådare.
20.59
Långt ifrån fullsatt än – men när ryska laget kommer ut är ljudnivån öronbedövande. Och då pratar vi om målvakterna och ett par hjälptränare.
21.07
Lagen äntrar planen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer