Victor Nilsson Lindelöf deppar under matchen mot Brighton. Foto: Bildbyrån

”Tycker synd om Lindelöf – ute på djupt vatten”

Uppdaterad
Publicerad

Andra raka förlusten för Manchester United.

Då sågas svenske försvararen Victor Nilsson Lindelöf i engelsk press.

– Det har gått så långt, han är på så djupt vatten att man börjar tycka synd om honom, säger experten Jamie Carragher i Sky Sports.

Efter segern mot Leicester i premiären har Manchester United halkat ned till 13:e plats i Premier League-tabellen.

Förlusten mot Brighton (2–3) följdes i går upp med en stjärnsmäll hemma mot Tottenham (0–3).

Svenske VM-backen Victor Nilsson Lindelöf byttes in i den 57:e minuten och hade en nattsvart kväll med bland annat två grova missar på en minut där han bjöd bortalaget på två frilägen.

”Borde inte spela på denna nivå”

Nu sågas 24-åringen på nytt i engelsk press.

– Jag kan egentligen inte kritisera Lindelöf för det har gått så långt, han är på så djupt vatten att man börjar tycka synd om honom. Han (Lindelöf) borde inte spela på den här nivån, sade förre Premier League-backen Jamie Carragher i Sky Sports tv-sändning.

Expertkollegan Gary Neville höll med om att Uniteds försvarsspel måste höjas avsevärt.

– Som lag har man ingen chans om man gör individuella misstag på det sättet. De har släppt in så billiga mål, hela laget tappar självförtroende av det, säger Neville som själv gjorde hundratals matcher i Uniteds försvarsslinje mellan 1992 och 2011.

Svensken får lägst betyg

I lokaltidningen Manchester Evening News är Lindelöf en av tre spelare, tillsammans med Phil Jones och Paul Pogba, som får lägst betyg, en trea av tio möljliga.

Tränaren José Mourinho får också utstå tuff kritik. De engelska tidningarna skriver bland annat att det är ”Mourinhos sämsta säsongsstart” (The Times) och att han ”slåss för livet för att rädda jobbet efter en av de mest kaotiska förlusterna i hans karriär” (Daily Mirror).

Premier League

Manchester United logo

Manchester United

0 - 3

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

Old Trafford, Manchester
Publik: 74400
Domare: Craig Pawson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.