Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen när United vann med 2-1 mot Leicester. Foto: Bildbyrån

Lindelöf vinnare i Premier League-premiären

Premiärmatch i Premier League med svenske Victor Nilsson Lindelöf från start.

Då var svensken säker bakåt när Manchester United premiärvann med 2–1 mot Leicester City.

Den svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöfs vara eller icke-vara i Manchester United har varit en het potatis under sommaren.

Men efter ett hyllat VM-slutspel med Sverige har 24-åringens värde ökat, och att mittbacken skulle få starta i Premier League-premiären mellan Manchester United och Leicester var knappast ett scenario de flesta hade väntat sig tidigare i somras.

Tog ledningen direkt

Men snarare än den nervösa spelstil som kritiserades under stora delar av fjolårssäsongen så gjorde Nilsson Lindelöf en säker insats som påminde om det stabila VM-spelet när han spelade hela matchen i säsongens första trepoängare.

Det var det rödklädda hemmalaget som började starkast och imponerade i inledningen av matchen. Redan i den tredje minuten kom ledningsmålet signerat VM-guldmedaljören Paul Pogba som säkert slog in bollen från elva meter efter att en handssituation orsakat straff.

Allt eftersom tiden gick svalnade sedan tempot av och det var snarare bortalaget som skapade det allra hetaste målchanserna i den första halvleken.

Nära hålla nollan

I den andra halvleken böljade spelet med en hel del halvchanser åt båda håll, men det dröjde till den 83:e minuten innan nästa mål skulle komma. Ytterbacken Luke Shaw stod för en fin individuell prestation när han spelade sig förbi en Leicester-spelare och placerade bollen läckert i det bortre hörnet.

Lindelöf såg länge ut att få hålla tätt i premiärmatchen, men i den 92:a minuten lyckades Leicester reducera genom anfallstjärnan James Vardy. När bortalaget också bjöds på en hörna i de allra sista sekunderna satt hjärtat i halsgropen hos de flesta på arenan, men inlägget resulterade inte i något och Manchester United vann i årets första Premier League-match.