Lindelöf tagen efter frågor om sonen: ”Sorry jag kan inte”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf blev väldigt tagen när frågor om familjen dök upp vid dagens presskonferens i Göteborg dit landslaget återvänt efter 1-0-segern mot Slovakien i St Petersburg i går.

– Det är ingen bra dag att prata om det i dag, det är jobbigt, sade Lindelöf.

Det var efter kommentaren ”vi har sett att din son känner igen dig på reklampelarna” som det blev jobbigt för Manchester United-backen. Landslaget har under lång tid befunnit sig i en bubbla för att undvika covid-smitta, och bara fått några dagar med familjen. Nu under EM-slutspelet är bubblan total. 

– Det är ingen bra dag att prata om det i dag, det är jobbigt. Man saknar dem där hemma. Det går lite upp och ner från dag till dag men det är också därför man är här, sorry jag kan inte, sade en märkbart tagen Lindelöf som kämpade med tårarna. 

Fotbolls-EM

Han klarade sedan inte av att prata om nästa fråga kring laget.

– Du får ta den, sade Lindelöf och bollade över frågan till Marcus Danielson.

”En skön stämning”

Annars var det en glad och lättsam Lindelöf som inledde presskonferesen och han pratade om den fina stämningen på planet från St Petersburg till Göteborg där landslaget har sin bas. Laget kommer sedan att åka tillbaka till St Petersburg och den sista gruppspelsmatchen mot Polen på onsdag.

– Det var skön stämning och vi lyssnade på musik, åt mat och spelade kort. Det gjorde inte så mycket att planet var försenat utan det var trevligt ändå. Familjen och vänner kollade. Har fått många sms och videos som de skickat till mig, alltid roligt att se hur de följer oss, sade Nilsson Lindelöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet