Lindelöf assisterade till Uniteds 1-0-mål. Foto: TT

Lindelöfs superpassning bakom Uniteds seger

Uppdaterad
Publicerad

Han slog en perfekt långboll på 60 meter.

Och Victor Lindelöf hyllas efter Manchester Uniteds seger i Europa League-kvarten.

På Estadio Nuevo Los Cármenes vann Manchester United med 2–0 i första kvartsfinalmötet med Granada. Och det var den svenske mittbacksstjärnan Victor Lindelöf som låg bakom bortamålet som ger United fördel inför returen.

En halvtimme in i matchen tog David De Gea en kort inspark till Lindelöf, som ohotad kunde vandra uppåt i planen. Och gavs då möjligheten att hitta ögonblicket för att slå en långboll. Och djupledspassningen på cirka 60 meter blev perfekt till Marcus Rashford som stod för en utsökt nedtagning och stötte in 1–0.

“Sensationell boll av Lindelöf”, skriver lokaltidningen Manchester Evening News som gav Lindelöf betyget åtta av tio i halvtid.

Första sedan 1965

Målskytten Rashford är den förste engelske spelaren som gjort åtta mål för Manchester United i Europaspel (grupp- och slutspel) sedan Bobby Charlton 1965.

Europa League-debutanten Granada, som slog ut Malmö FF i play off, skapade flera farligheter men fick ingen utdelning i form av mål.

I stället utökade gästerna i slutminuterna, Yan Brice sänkte Bruno Fernandes i straffområdet. Chans från elvameterspunkten, Fernandes tog själv hand om straffen och satte den trots att Rui Silva var på bollen med handsken.

2–0 till Manchester United, och returen avgörs nästa torsdag den 15 april. Där blir Premier League-tvåan tvungen att klara sig utan vänsterbacken Luke Shaw, lagkapten Harry Maguire och mittfältaren Scott McTominay på grund av avstängning.

ARKIV: Lindelöf nätade – och målrekord av lagkamraten (20 december 2020)

UEFA Europa League

Granada CF logo

Granada CF

0 - 2

Manchester United logo

Manchester United

Nuevo Los Cármenes, Granada
Publik: 0
Domare: Artur Soares Dias

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.