Linköping segrade mot Djurgården i damallsvenskan Foto: Sportbladet Play

Linköping tog viktig seger efter hjärnsläpp

Uppdaterad
Publicerad

Linköping tog en välbehövd trepoängare på hemmaplan.

Men de fick lite hjälp av Djurgårdens Portia Boakye.

Djurgårdsförsvararen tog rött kort i den trettonde minuten efter att ha slängt upp en armbåge i ansiktet på Petra Johansson.

Linköping som bara de en seger på de to senaste allsvenska matcherna tog en efterlängtad seger på Arena Linköping.

Portia Boakye riktade en armbåge upp mot ansiktet på Petra Johansson som gick i backen. Domaren tvekade inte utan drog upp det röda kortet direkt. Den 32-åriga försvararen, som i dagarna skrev på nytt kontrakt med Dif, gav sitt lag en rejäl uppförsbacke direkt.

Kort därpå kunde Cornelia Kapocs göra sitt första mål för matchen. Anfallaren mötte en frispark från höger med huvudet och nickade säkert in ledningsmålet. Kvarten senare utökade hon till 2-0 efter en fint avslut mot bortre stolpen med högerfoten.

Linköping utökade till 3-0 direkt i andra halvlek. Nu var det Kapocs som istället spelade fram till Uchenna Kanu som gjorde sitt sjunde mål för säsongen.

Nellie Lilja reducerade för bortalaget i den 88:e minuten med ett mycket vackert avslut från utanför straffområdet. Men närmre en så kom inte gästerna.

Östgötaklubben klättrar i och med segern upp på en femteplats i den damallsvenska tabellen.

OBOS Damallsvenskan

Linköpings FC logo

Linköpings FC

3 - 1

Djurgårdens IF FF logo

Djurgårdens IF FF

Linköping Arena, Linköping
Publik: 567
Domare: Sara Wiinikka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.