Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Rosengård med ny seger – gjort 18 (!) mål på fyra matcher

Rosengård var – i vanlig ordning – stora favoriter.

Och det med all rätt.

Laget tog en ny storseger när AIK besegrades med 3-0 på Malmö IP – och har nu gjort makalösa 18 mål på fyra damallsvenska matcher.

Rosengård hade chans att rycka ifrån i topp när laget tog emot AIK på hemmaplan.

Och den tog de tillvara på.

Hemmalaget hade ett stort spelövertag i den första halvleken och 19 minuter in var favoriterna nära att spräcka målnollan. AIK-försvaret rensade efter ett inlägg och bollen hamnade vid Mia Perssons fötter, som avslutade distinkt, dock tätt över ribban den gången.

Rosengård fortsatte sätta tryck under första halvlek, men mycket mer hände inte.

– Vi har alldeles för mycket bolltapp. Vi har spelet för det mesta, men vi tappar för mycket boll och AIK kommer in i matchen. I slutet tycker jag att vi har bättre kontroll och skapar lite på våra fasta, sade Rosengårdsstjärnan Olivia Scough till SVT i halvtid och önskade:

– Mycket mer kontroll när vi har boll – som vi kan spela.

Dröjde inte länge

Och i andra halvlek tog det snabbt fart. Rosengårdspressen fortsatte och i 59:e minuten kom matchens första mål. Jelena Cankovic vände och vred vid straffområdeslinjen för att sedan vänsterknorra in bollen i krysset. 1-0 Rosengård.

Inhoppande Loreta Kullashi var sedan nära att utöka Rosengårds ledning i 66:e minuten. Anfallaren fick pannan på ett inlägg men AIK:s målvakt Milla-Maj Majasaari bjöd på en fin parad och styrde bollen i stolpen. Inget nickmål den gången.

Men ett sådant kom i stället i 72:a. Gudrun Arnardottir nådde högst på en hörna och nickade vackert in 2-0 för hemmalaget.

Olivia Scough, som i halvtid önskade ett mer bestämt Rosengård, klev fram tre minuter senare. OS-stjärnan satte sitt nionde mål för säsongen och de vitklädda därmed i ett bekvämt läge i slutet av matchen. 3-0 blev slutresultatet.

Laget har nu gjort 18 mål på fyra matcher. De har dessutom lyckats nolla varenda motstånd under dessa drabbningar.

Rosengård gästar Hoffenheim på bortaplan för returmöte i Champions League. AIK gästas av Piteå.