Kosovare Asllani i Linköping. Arkivbild. Foto: BILDBYRÅN

Linköping vidare till åttondelsfinal – Asllani briljerade

Linköping är vidare till åttondelsfinal i Champions League. Stor dominans i första mötet mot Kharkiv från Ukraina gjorde att svenskorna kunde spela avslappnat i returen. Kosovare Asllani briljerade och var inblandad i alla målen då Linköping vann med 4-0.

Två hörnor bäddade för två tidiga Linköpingsmål. Kosovare Asllani slog båda och Lisa Lantz nickade in den första redan i den nionde minuten. Bara två minuter senare kom nästa från Asllani och Filippa Angeldal utökade ledningen med ett fint skott. Målet var Angeldals sjätte på sex spelade matcher.

Linköping slog av på takten

Efter att ha vunnit det första mötet i Ukraina med hela 6-1 kunde svenskorna slå av på tempot ganska tidigt i returen. 2-0 stod sig halvleken ut. Avancemanget blev helt klart då Marie Alidou slog in 3-0 en bit in i andra halvlek. Seger till slut med 4-0 efter att Tove Almqvist gjort sista målet.

Womens Champions League

Åttondelsfinalerna lottas den första oktober.

Chelsea.

Torsdagens returmöten: Perm, Ryssland–Lillestrøm (0–3 från första mötet), Slavia Prag–Siauliai, Litauen (3–0), Lyon–Avaldsnes, Norge (2–0), Paris SG–St Pölten, Österrike (4–1), Zürich–Honka (1–0), Glasgow–Limassol, Cypern (2–0).