Foto: Bildbyrån

Här är spanska tidningens ”The worst”-elva

Uppdaterad
Publicerad

I måndags vann Marta och Luka Modric priset som Fifas ”The Best”.

Kort därefter delades den mindre smickrande utmärkelsen ”The Worst” ut av spanska tidningen Marca.

Vinnare? Svenske Victor Nilsson Lindelöf.

Under Zlatan Ibrahimovics glansdagar var svensken ofta en av de som diskuterades till priset som världens bästa spelare.

Sedan dess har det varit tomt på svenskfronten bland de årliga utmärkelserna – fram till nu. Återigen är en svensk i fokus kring en uppmärksammat årlig utnämning. Men inte riktigt en lika smickrande sådan.

”Årets sämsta back”

När spanska sporttidningen Marca* delade ut utmärkelsen till årets sämsta spelare på varje position utsågs Victor Nilsson Lindelöf till årets sämsta back, samtidigt som han tog plats i ”The Worst”-elvan.

Även mittbackens lagkamrat Alexis Sanchez fick sig en känga av tidningen och utsågs till den sämsta anfallaren.

Loris Karius, som stod för två jättetabbar i Champions League-finalen, utnämndes till årets sämsta målvakt och den holländska stjärnan Wesley Sneijder sågs som sämst på mittfältet.

Det är andra gången som tidningen utser elvan. Förra året fick spelare som Claudio Bravo, John Stones och André Gomes plats.

*Marca är en spansk daglig sporttidning som i första hand fokuserar på fotboll. Den har en daglig läsarkrets på över 2,5 miljoner, vilket är den högsta i Spanien för en dagstidning.

Hela ”The Worst”-elvan:

• Målvakt: Loris Karius

• Backar: Victor Nilsson Lindelöf, Leonardo Bonucci, Benedikt Höwedes

• Mittfältare: Ganso, Tiémoué Bakayoko, Wesley Sneijder, Mesut Özil

• Anfallare: Alexis Sanchez, Luciano Vietto, Kelechi Iheanacho

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.